גלריה בנימין מזמינה אמנים.ות, אוצרים.ות, ויוצרים.ות מכל תחום, כולל כאלה שלאו דווקא מזוהים עם אמנות חזותית, להגיש הצעות לתערוכות בנושא "ריבוי". 

המונח "ריבוי" מייצג מחשבה על תופעות, התנסויות וחוויות כישויות מורכבות, רב שכבתיות, ומרובות מאפיינים, לעיתים סותרים. הוא מבקש לחלץ את השיח מהדיקטטורה של הזהה ולהעביר אותו למרחב רב מימדי של נקודות מבט, למרחב בו ישות נתפסת באופן שאינו יחיד, תוך הדגשת התנועה וההשתנות שלה. ראיית העולם כריבוי נוגעת למרחב האישי / חוויתי של כל סוביקט, וגם למרחב הציבורי / חברתי / פוליטי. היא מתנגדת לתיאור חד מימדי של החוויה האנושית, אותו היא תופסת כהשטחה. 

נדמה שבתחומים מסוימים המחשבה על הריבוי קנתה לה אחיזה במציאות. למשל – נראה שחלקים גדולים מהעולם המערבי מקבלים את המחשבה שמיגדר הוא סוג של ריבוי ושכל אדם ממוקם במקום כלשהו על רצף, מקום שיכול להשתנות עם הזמן והנסיבות. 

לעומת זאת נראה שכריאקציה ל"ריבוי" מתעוררות גם שאיפות להגדרות מצומצמות, ברורות וחד משמעיות. למשל, השקפת עולם של חלקים בציבור מחד ואינטרסים של השלטון מאידך מזינים זה את זה עד כדי ניסיון גלוי מצד השלטון להוציא מחוץ לגבולות הלגיטימי עמדות שנמצאות בהתנגשות עם התודעה הציבורית אותה הוא מנסה לייצר.

נושא ה "ריבוי", על שלל המשמעויות וההקשרים שלו, הקונפליקט בינו לבין "הסיפור היחיד", והשאלות האישיות והציבוריות שהוא מעלה –יעמדו במרכז פעילות גלריה בנימין במהלך 2021.

 

הנחיות כלליות:

ניתן לשלוח הצעות לתערוכות קבוצתיות וזוגיות.

יינתן יתרון להצעות שמתיחסות לנושא ה"ריבוי" גם דרך אופני התצוגה ודרכי הפעולה והשיח. שיתופי פעולה יתקבלו בברכה.

יינתן יתרון להצעות שכוללות אירועים במהלך התערוכה.

ניתן להגיש הצעות גם לאירועים חד פעמיים.

לתערוכה חייב להיות אוצר.ת. ניתן להגיש ללא ציון שם אוצר.ת. במידה שהגלריה תמצא עניין בהצעה יחויבו המציגים.ות להעביר את שם האוצר.ת תוך מספר שבועות מהודעת הגלריה ורק אז תאושר התערוכה סופית.

האוצר.ת לא יוכל להיות בין משתתפי התערוכה המוצעת.

 

תהליך ההגשה:

תאריך הגשה:  עד 30.10.2020

ההגשה באימייל ([email protected]). יש לשלוח קובץ PDF יחיד במשקל של עד 15 MB. הקובץ יצורף כ-attachment למייל הפנייה לגלריה. נא לכתוב בשורת הנושא ״הצעה לתערוכה 2021״.

במידה שלא התקבל מהגלריה אישור על קבלת ההצעה תוך שבוע נא ליצור קשר עם הגלריה.

תשובות יינתנו עד 30.11.2020

ניתן גם לפנות בכל עת באימייל עם שאלות והתלבטויות. נא לכתוב בשורת הנושא ״התיעצות לקראת תערוכה 2021״

 

ההצעה תכלול:

  • תיאור ברור ותמציתי של הפרויקט. עד 500 מילה.
  • תיאור תמציתי של האירועים שיתקיימו בגלריה במהלך התערוכה (שיח גלריה, פרפורמנס, הרצאה, או כל דבר אחר). עד 100 מילה.
  • דימויים רלוונטים והצבה ראשונית מוצעת
  • ביוגרפיה קצרה עבור כל אמן.ית 
  • תיק עבודות בן 10 דימויים לכל היותר מעבודות קודמות עבור כל אמן.ית
  • קורות חיים של האוצר.ת
  • פרטי התקשרות וקישורים לאתרים של כל המשתתפים

 

 

 

פרטים נוספים

 

אופן השתתפות התערוכה:

הגלריה תבחר את ההגשות המתאימות ביותר לבניית מערך שנתי מעשיר ומגוון לחקר המושג ״ריבוי״. מגישי ההצעות הנבחרות יוזמנו למפגש של שיח ושיתוף עם חברי הגלריה. הם יהפכו לחלק מהמורשת ומהמוניטין של הגלריה; חלק ממשפחת בנימין.

גלריה בנימין הנה גלריה שיתופית ועמותה רשומה ללא מטרות רווח. הגלריה ממומנת על ידי האמנים והאוצרים החברים בה, והיא מנוהלת על ידיהם באופן שוויוני. גלריה בנימין צברה ניסיון רב בהפקת תערוכות, והיא מספקת רשת ביטחון וליווי בכל התחומים הנדרשים להבטיח את הצלחתן. הדבר כולל: עיצוב הזמנה דיגיטלית, יעוץ טקסט, הודעות לעיתונות ולרשימת תפוצה מצטברת, יח״ץ בפייסבוק ובאינסטגרם, ייצוג ארכיוני באתר הגלריה, גיבוי הגשות לתמיכה ועוד.

אמני התערוכה הנבחרת מצטרפים בחודש התצוגה אל חברי הגלריה באופן שכולל: השתתפות במימון בגובה שני חברים לחודש יחיד (סך הכל 800 ש״ח לתערוכה בחלוקה שווה בין האמנים המציגים), השתתפות באיוש המשמרות בגלריה בזמן התערוכה (1-2 משמרות לכל אמן מציג ולא פחות מ-6 סך הכל), אירועי פתיחה ושיח, והשתתפות בקידום התערוכה והגלריה ברשתות החברתיות ובכלל.

 

תכנית הגלריה לתכנון הצבה ראשונית:

 

 

צילומים להמחשה:

Photo: Daniel HanochPhoto: Daniel Hanoch